Algemene voorwaarden

 

 

Artikel 1. Verkoopovereenkomst

De koopovereenkomst komt tot stand tussen Royal Metal bvba/FerO! en de opdrachtgever vanaf het moment dat de orderbevestiging/bestelbon getekend is. Eenieder die een bestelling plaatst bij Royal Metal bvba/FerO!, verklaart zich akkoord met deze verkoopsvoorwaarden van Royal Metal bvba/FerO! en verklaart meerderjarig te zijn.

Artikel 2. Verzend- en afhaalopties

2.1. Verzendkosten

2.1.1. Nederland en België

De verzendkosten worden bepaald afhankelijk van de regio waar de goederen geleverd moeten worden, ongeacht het aantal bestelde artikelen. Wij behouden ons het recht voor om de ver­zendtarieven aan te passen indien nodig. Indicatieve verzendkosten staan, automatisch berek­end, vermeld op uw bestelbevestiging. Wij combineren uw bestellingen, indien mogelijk, altijd tot 1 pakket om de verzendkosten zo laag mogelijk te houden. Derhalve ontvangt u altijd een 2de orderbevestiging (met eventueel gecorrigeerde en definitieve verzendkosten) en het totaalge­wicht van uw pakket (incl. verpakkingsdoos). U kunt, binnen een week na uw eerste bestelling, uw pakket desgewenst verder aanvullen om de verzendkosten zo optimaal mogelijk te benutten.

Bij een eventuele verandering in de verzendkosten wordt u altijd op onze homepage hierover geïnformeerd. Royal Metal bvba/FerO! is niet verantwoordelijk voor niet bezorgde of beschadig­de verzendingen.

Opgelet: Wij verzenden wereldwijd. Contacteer ons voor verzendkosten buiten Nederland en België.

2.2. Leveringstermijn

België en Nederland: Zodra het voorschot op onze rekening staat wordt uw bestelling gepro­duceerd, wij streven ernaar dit binnen een termijn van 4 tot 6 weken te voltooien, tenzij anders aangegeven of besproken met de klant. Royal Metal bvba/FerO! Kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele vertragingen na de afgesproken levertermijn. Noch financieel, noch materieel.

Alle bestellingen van artikelen van Made by FerO! worden binnen de 6 weken geleverd, tenzij anders aangegeven.

2.2.1. Afwezigheid tijdens uitreiking van uw bestelling

Wij raden u aan een levering adres op te geven waar overdag zo vaak mogelijk iemand aanwezig is om uw bestelling in ontvangst te nemen. Wij hanteren altijd het geregistreerde adres tenzij anders is overeengekomen door Royal Metal bvba/FerO! en de koper. Indien u uw bestelling op een ander adres wilt laten bezorgen is dit uiteraard mogelijk maar verzoeken wij u om dit aan ons door te geven direct vóór bestelling of direct ná bestelling.

Om een geretourneerde bestelling opnieuw naar u te verzenden moeten wij opnieuw verzend­ingskosten berekenen. Voor artikelen met gratis verzending worden in dat geval nu wel verzend­kosten berekend. Wij contacteren u in dat geval zo snel mogelijk.

2.3. Aansprakelijkheid bij vertraging, verlies of transportschade

2.3.1. Vertragingen tijdens het transport

Royal Metal bvba/FerO! kan niet aansprakelijk gesteld worden voor vertragingen opgelopen bij het transport. Het opgegeven levering uur is louter informatief.

2.3.2. Transportschade

Royal Metal bvba/FerO! kan niet aansprakelijk gesteld worden voor transportschade

Voor de levering, worden alle artikelen door ons gecontroleerd, we zorgen voor een stevige verpakking. De klant verbindt zich ertoe de bestelling onmiddellijk na ontvangst te controleren. Na ondertekening van de leveringsbon verbindt de klant zich ertoe de goederen in goede staat te hebben ontvangen.

2.4. Afhaalmogelijkheden

Afhaling van artikelen kan gebeuren na afspraak te 3620 Lanaken

Artikel 3. Betaling

3.1. Betaalmethoden

Bij bestelling van de goederen wordt er een voorschot gevraagd van 50% van het totaalbedrag dat vermeld staat op de bestelbon. Het saldo van de bestelbon wordt contant voldaan bij lever­ing. Wij hebben geen betaalterminal. Het is mogelijk uw bestelling op voorhand te betalen met een goedgekeurd betalingsbewijs voor de levering.

3.2. Overschrijving

Betalingen kunnen worden verricht aan:

België: Beobank: t.n.v. Royal Metal bvba/FerO!/Smisstraat 85a, 3620 LANAKEN.

Overige landen: IBAN:BE93 1096 6723 6767 BIC(SWIFT):CTBKBEB

Wij verzoeken om het voorschotbedrag, zoals vermeld op de bestelbon, binnen 5 dagen over te schrijven op onze bankrekening met vermelding van bestelnummer.

LET OP: Indien u een overschrijving uitvoert vanuit het buitenland, dient u altijd onze BIC (SWIFT) en IBAN gegevens te vermelden! Doet u dat niet, dan zal uw bank transactiekosten berekenen, waarvoor wij niet kunnen instaan. Bij vermelding van de BIC- en IBAN gegevens is een overschri­jving vanuit andere EU landen kosteloos.

3.3. Bij afhaling van de artikelen

U kunt uw bestelling afhalen en het volledige bedrag contant betalen te 3620 LANAKEN. Dit kan enkel na afspraak. Kiest u voor deze optie, contacteer ons dan zo snel mogelijk na het plaatsen van uw bestelling voor een afspraak. Uit veiligheidsoverwegingen hebben wij niet veel wisselgeld in huis en vragen u derhalve om zoveel mogelijk met gepast geld te betalen. Cheques worden niet aanvaard. (alles moet betaald en afgehaald zijn binnen de 7 dagen na gereedmelding) Daar­na zal er een opslagvergoeding gevraagd worden van 30 euro per week.

Artikel 4 - Reclamaties en retourneren van aangekochte artikelen

4.1. Artikelen die gewonnen zijn in een veiling, exclusief op bestelling voor een klant gemaakt zijn of afgeprijsd zijn, kunnen niet worden geretourneerd.

4.2. Als je een bestelling hebt geplaatst voor artikelen op bestelling leverbaar (zoals bv. meubels voorzien van het Royal Metal bvba, FerO! Of Made by FerO! logo, andere meubels, verlichting , maatwerk, enz) deze bestellingen kunnen niet meer gewijzigd, geannuleerd of geretourneerd worden van zodra het geld op onze rekening staat. Daar deze speciaal worden besteld/geprodu­ceerd voor de persoon in kwestie. Voorschotten worden nooit terugbetaald!

Artikel 5 - Artikelprijzen en -informatie

Al onze prijzen zijn in Euro, inclusief 21% BTW (uitgezonderd artikelen uit de collectie made by Fero!, deze zijn exclusief 21% BTW), exclusief verzendingskosten. Wij trachten onze artikelbes­chrijvingen en fotomateriaal zo duidelijk en correct mogelijk te maken. Informatie aangaande de artikelen zoals afmetingen en gewichten, betreft altijd indicatieve informatie. Kleuren op de foto kunnen licht afwijken van echte kleuren. Sommige decoratie producten zijn handwerk, daarom kunnen er soms verschillen in zitten. Leest u de totale omschrijving van het aangeboden artikel goed. Het komt voor dat wij van een artikel, dat meerdere uitvoeringen kent, één totaal/groeps­foto plaatsen terwijl de prijs per stuk is.

Artikel 6 – Aansprakelijkheid

De aansprakelijkheid berust bij de fabrikant. Royal Metal bvba/FerO! sluit hiermee iedere verantwoordelijkheid van problemen met deze artikelen uit. Bij eventuele problemen met een artikel vragen wij u ons te contacteren, wij nemen vervolgens contact op met de fabrikant en zorgen voor een oplossing indien de fabrikant ons dit aanbied. Royal Metal bvba/FerO! zal nooit goederen vergoeden/ruilen/herstellen als deze niet vergoed /geruild /hersteld worden door de leverancier.

Artikel 7 – Privacy

Royal Metal bvba/FerO! zal uw klantgegevens slechts gebruiken voor de uitvoering van de afgesloten overeenkomst die u middels uw bestelling afsluit. Tevens kunnen uw (email) gegevens gebruikt worden door Royal Metal bvba/FerO! om u vrijblijvende informatie te verstrekken en/of aanbiedingen te doen. Dit geldt enkel indien u zich heeft aangemeld voor de Royal Metal bvba/FerO! nieuwsbrief. Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich hiervoor afmelden. Uw gegevens worden door Royal Metal bvba/FerO! niet doorgegeven, verhuurd of verkocht aan derden. Foto's, video's en andere opname's die gemaakt zijn door ons van het voor u gemaakte artikel mogen gebruikt worden voor commerciele doeleinden. Wij zorgen er zeker voor dat enkel het product getoond wordt en daarbij u privacy niet wordt geschonden.

Artikel 8 – Made by FerO!, FerO! en Royal Metal bvba verkoopsvoorwaarden

8.1 Materiaal, onderhoud en garantie

Al onze meubelen worden gemaakt uit smeedijzer in combinatie van diverse houtsoorten/of an­dere materialen. Voor steigerhout: de dikte en kleur van de planken kunnen per partij verschil­len. Steigerhout is robuust. Dit betekent dat het hout, met name oud steigerhout, nooit egaal is en sporen van gebruik bevat zoals oneffenheden, puntjes en deukjes. Een kaarsrechte plank bestaat niet van gebruikt steigerhout, maar dit is dan ook de charme van gebruikt steigerhout!

Een meubel uit gebruikt steigerhout en smeedijzer is uniek, wij kunnen nooit 2 identieke meubels maken, planken kunnen hier en daar een paar mm hoger liggen, wij zorgen er echter voor dat dit niet hinderlijk is. U wordt hier vooraf over geinformeerd en dit kan geen reden zijn tot niet-betaling of retournering.

Bij de aankoop van artikelen uit de collectie van Made by FerO! accepteert de klant dat er een product is aangekocht van een natuurlijk of kunstof materiaal. Made by FerO! verwerkt houten materialen zoals eik, beuk, iroko, padoek, afromosia, essen enz. en kunstof materialen zoals Trespa en Polyrey.  Er kunnen daarom kleurenverschillen voor­komen en er kan sprake zijn van afwijking van het op de internetsite gepresenteerde product. De klant accepteert dit bij een aankoop, ondertekening bestelbon.

Bij aankoop van een product van hout en kunstof accepteert de klant dat het materiaal kan werken. Het hout of kunststof  kan krommingen, verkleuringen, noesten en scheuren vertonen. 

Ook in de dikte van de bladen kan verschil zitten. Als u bv een blad van 4cm bestelt, kan dit 4,4cm zijn. Een blad van 3cm kan 2,8cm zijn! Gelieve hier zeker rekening mee te houden ivm de hoogte van het blad. Daarom wordt er altijd 1cm speling voorzien. Als u 75cm hoog bestelt, kan dit max 76cm worden.

8.2 Werking van het hout

Hout is een natuurproduct, het zal onder invloed van de luchtvochtigheid dus altijd iets werken (uitzetten of krimpen). De planken/bladen kunnen dan krom gaan staan.. In hout kunnen scheurtjes en kiertjes ontstaan afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid.

Voor binnen- en buitengebruik raden wij aan de planken/bladen te behandelen. Dit om kringen, vlekken en andere beschadigingen te voorkomen. Dit kan met vernis, olie of andere lakken zoals white- of grey wash. Deze lak zorgt, mits goed aangebracht, ervoor dat vloeistoffen het hout niet binnendringen. Garantie op de meubelen vervalt wanneer u de meubelen niet zelf behandeld of er sprake is van verkeerd gebruik zoals bv warme pannen rechtstreeks op het hout te zetten, niet dadelijk wegvegen van vet, olie,vloeistoffen enz… Wij adviseren u graag bij het kiezen van de juiste vernis of wij behandelen de planken/bladen voor u mits een meerprijs.

8.3 Levering

Als u een bestelling hebt geplaatst voor artikelen op bestelling leverbaar (zoals bv. meubels voorzien van het Royal Metal bvba, Fero! Of Made by FerO! logo, andere meubels, verlichting, enz) deze bestellingen kunnen niet meer gewijzigd, geannuleerd of geretourneerd worden van zodra het geld op onze rekening staat. Daar deze speciaal worden besteld of vervaardigd voor de persoon in kwestie. Dit is van toepassing op alle vormen van bestellingen (online, telefonisch en winkelaankopen)

Reken op een 4 a 6 weken productietijd (deze kan soms afwijken door toedoen van externe leveranciers), maar u zal hierover steeds geinformeerd worden.

Leveringen gebeuren enkel op zaterdagen. (mits anders afgesproken met de klant)

Indien u het meubel zelf afhaalt bij Royal Metal bvba/FerO!, bent u zelf aansprakelijk voor de eventuele schade die tijdens het vervoeren zou zijn opgelopen. Wij keuren samen met u het meubel voor het hier vertrekt.

Indien wij op het door u aangegeven adres moeten leveren gebeurt dit enkel op gelijkvloers en toegankelijk tot op 10m met de vrachtwagen. De weg naar de plaats waar het meubel moet staan moet volledig vrijgemaakt worden.

Wij vragen steeds 2 personen te voorzien om mee te helpen het meubel op de juiste plaats te zetten (gelijkvloers) .

Voor leveringen die op een hogere of lagere verdieping moeten geleverd worden, moet u zelf voor de nodige middelen voorzien.

Leveringskosten worden altijd aangerekend en zijn afhankelijk van de regio waar er geleverd moet worden.

Artikel 9 – Eigendomsrecht

Royal Metal bvba/FerO! blijft volledig eigenaar van een verkocht artikel tot het moment waarop de koopprijs volledig is voldaan. Wij behouden ons het recht bij niet betaling het meubel terug te halen.

Artikel 10 - Toepasselijk recht

Op alle overeenkomsten tussen Royal Metal bvba/FerO! en opdrachtgever is enkel de rechtbank van koophandel van Tongeren bevoegd.

Artikel 11 - Auteursrecht

Op alle foto’s, afbeeldingen en teksten van deze site rust auteursrecht. Het is daarom niet toegestaan om deze zonder schriftelijke toestemming van Royal Metal bvba/FerO! over te nemen.

 
Rek.nr.: BE93 1096 6723 6767 (CTBKBEB) - BTW: BE 0665.564.510.
Copyright Royal Metal