Waarom de ronde eettafel een comeback maakt

8 sep. 2019 - Door: Ingrid Van Roy

BARNEVELD De juiste eettafel kan een grote invloed hebben op de uitstraling van een keuken of eetkamer. Toch hebben veel mensen moeite met het vinden van de ideale eettafel. Het ligt vaak voor de hand om een vierkant of rechthoekig exemplaar te kiezen, maar een ronde of ovale tafel heeft ook tal van voordelen. Niet voor niets maakt dit type eettafel een ware comeback. Waar komt deze trend vandaan?

We brengen met z'n allen steeds meer tijd door aan de eettafel. Zo eten we niet meer standaard met het bord op schoot in de woonkamer, maar kiezen steeds meer mensen ervoor om hun maaltijd te nuttigen in de keuken. In de keuken start je je dag en breng je tijd door met vrienden of familie.

Aan de eettafel wordt dus gegeten, geborreld en misschien wel gewerkt. Daarom wil je een tafel die bij jou, je huishouden en je leefstijl past. De reden dat mensen steeds vaker voor een rond of ovaal exemplaar kiezen, is deels vanwege de ouderwetse gezelligheid waarvoor deze tafels staan. Aan een ronde tafel voel je je meer verbonden met je gezelschap. Door de afwezigheid van rechte lijnen zit niemand precies naast elkaar. Dat maakt het makkelijker om elkaar aan te kijken en een goed gesprek te voeren.

30707592_10211319769057029_1434345362616745984_n.jpg

PRAKTISCH Een ronde of ovale tafel staat niet alleen gezellig, maar biedt ook praktische voordelen. Omdat de poot vaak in het midden van de tafel zit, kunnen er meer mensen rondom plaatsnemen dan bij een rechthoekige tafel. Je hebt geen 'verloren' hoekjes meer waar je niets mee kunt. Zo heb je een minder grote tafel nodig voor hetzelfde aantal mensen. Ga er dus niet vanuit dat een ronde of ovale tafel altijd meer ruimte inneemt. Wel is een ovale tafel met zijn grote oppervlak het meest geschikt voor een grotere woning, waar een ronde tafel een goede toevoeging is aan een kleinere woning.

Daarbij kun je een ronde tafel overal kwijt; deze hoeft niet per se tegen de muur geplaatst te worden zoals een rechte tafel. Omdat je er langs alle kanten omheen kunt lopen, voelt en oogt de kamer ruimer.

TRENDY Ronde en ovale tafels zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende stijlen. Van robuust en landelijk tot strak en modern. Denk bijvoorbeeld aan een tafelblad van grof hout, eikenhout of teak. Vaak kiezen klanten voor een stalen poot om het plaatje compleet te maken.

Het is altijd raadzaam of advies te winnen bij het kiezen van de juiste eettafel. Een specialist zoals FerO! vraagt je naar de gewenste maat, je favoriete materialen en de stijl van je interieur. Zo vind je gegarandeerd de perfecte eettafel, en dat kan zomaar eens een rond of ovaal exemplaar zijn.

Aangeboden door: Eigenstijl Wonen

Share:

Meest recente blogs

Waarom de ronde eettafel een comeback maakt

De juiste eettafel kan een grote invloed hebben op de uitstraling van…

Hoe onderhoud en reinig je eiken meubels?

Een eettafel van eikenhout staat er mooi bij in de studeer- of…

Rek.nr.: BE93 1096 6723 6767 (CTBKBEB) - BTW: BE 0665.564.510.
Copyright Royal Metal